Krekels

Ruim twee derde van de wereldbevolking heeft insecten op het menu staan. Ook in Nederland heeft men inmiddels ontdekt: insecten zijn gezond, én lekker!
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat insecten een zeer volwaardige vervanger zijn van vlees. Het bevat veel eiwitten, vitaminen, mineralen, voedingsvezels en andere waardevolle voedingsstoffen. Daar komt bij dat insecten heel weinig zout bevatten en duurzaam gekweekt kunnen worden.

In vergelijking met een biefstuk is voor een kilo krekels kweken 200 x minder land nodig, 14 x minder (plantaardig) voedsel en maar liefst 2060 x minder water. Daarnaast bevatten krekels 2 x zoveel ijzer, 2 x zoveel proteïne, en 43 x zoveel omega 3.

Het eten van krekels kan weliswaar niet als vegetarisch worden aangemerkt, krekels passen uitermate goed in een flexitarisch voedselpatroon. Bovendien vallen voor veel vegetariërs de bezwaren tegen het eten van dieren weg, door de geringe ecologische footprint en het hoge dierenwelzijn. We vertellen u graag meer!

Cricketfarm staat voor kwaliteit en hanteert daarom strenge protocollen die de hygiëne waarborgen en de krekels geschikt maken voor humane consumptie. Duurzaamheid is een belangrijke drijfveer binnen Cricketfarm. Daarom kweken wij de krekels in kleinere, geïsoleerde compartimenten met automatisch aangestuurde klimaatbeheersing. Ook in andere delen van onze organisatie blijven wij ons inspannen voor verdere optimalisatie op het gebied van duurzaamheid.

Wij leveren krekels o.a. ingevroren, gedroogd of in poedervorm/meel. Zo zijn ze eenvoudig te verwerken in bijv. brood, proteïnerepen, hamburgers en andere vleesvervangers, etc.